19/11/08

La gastronomia catalana en el llibres

La sala d'actes de l'FNAC de Illa Diagonal de Barcelona fou l'escenari que acollí la taula rodona "La gastronomia catalana en els llibres", que serví per commemorar el número 50 de la col·lecció El Cullerot, que acabem d'editar a Cossetània. A la taula rodona hi van prendre part els autors de Cossetània Pere Tapias, Pep Nogué, L'Àvia Remei i Francesc Murgades.
Pere Tapias va dir que "la gràcia d'un llibre de cuina és que a part de ser un llibre de lectura és un llibre d'utilitat". Tapias afegí que "en les receptes que es publiquen en els llibres de cuina la imatge cada vegada hi té més presència."
Per la seva banda, Pep Nogué va indicar que "els llibres de cuina no són llibres que és compren per fer bonic sinó que són dels llibres que hi ha en una casa que es consulten més." Per Nogué, cada autor escriu amb el seu propi estil i va indicar que "no tots els llibres de cuina van bé per cuinar."
Per la seva part, Remei Ribas va assenyalar que "la cuina sempre té una segona oportunitat. Jo soc una mestressa de casa i faig i defenso la cuina catalana." L'Àvia Remei va indicar també que "els meus llibres son senzills i les mestresses de casa els entenen".
Per la seva part, Francesc Murgades va assegurar sobre la col·lecció Azimut de Cossetània Edicions que "els dos principals encerts de la col·lecció són la recuperació d'Ignasi Domènech i el descobriment de l'Àvia Remei." Afegí també que "la gent vol receptes i vol que l'autor les expliqui. La gastronomia és alguna cosa més que receptes de cuina." Murgadas digué també que la cuina catalana és una cuina pràctica i que "cal formular des del punt de vista teòric el que es fa en la nostra cuina. Hem d'aixecar el llistó i analitzar els receptaris. Hem d'analitzar i valorar els elements de la nostra cuina i donar-los-hi relleu."