12/11/08

Una aliança editorial per encarar el futur

Han estat molts mesos de reflexió, de parlar, d'estudiar de quina manera podíem fer camins junts; d'analitzar com podíem aconseguir fer evolucionar els nostres segells individuals amb estratègies conjuntes amb altres editors. Al final, aquest llarg procés de gestació ha acabat avui amb la presentació al públic d'edi.cat (Xarxa d'Editors Independents). Hem fet a la Biblioteca de Catalunya la presentació a la premsa del projecte i hem detallat quines són les nostres intencions. De moment, hem aconseguit un grup d'editors (Angle, Bromera i Cossetània) compacte, amb afinitats i amb el feeling i l'entusiasme suficient per encarar projectes conjunts.
La promoció dels nostres llibres, nous canals de comercialització per als nostres productes, la presentació a les llibreries dels nostres catàlegs conjunts són algunes de les tasques que podrem fer conjuntament amb l'aliança que s'ha creat. Per fer-ho, hem constituït una empresa i hem incorporat Toni Cantó, un excel·lent professional que ha estat llibreter i que ha treballat també en el món de la distribució, perquè lideri el projecte. De moment, per aquesta campanya de Nadal hem editat un catàleg conjunt amb una selecció dels nostres títols que es distribuirà per les llibreries i pels mailings de les diferents editorials.
A més a més, a començament d'any iniciarem un portal digital per vendre llibres en format electrònic. He comentat en aquest blog en diferents ocasions les expectatives que s'estan creant en el món editorial amb l'arribada dels e-books i la transformació que això pot ocasionar en el món editorial. Volem estar en la pole position en el moment en què els e-books es popularitzin i per això comencem el portal digital, tot i que som conscients que la incorporació dels lectors en aquest nou format no es podrà produir fins que els llibres electrònics siguin fàcilment adquiribles. Treballarem també per estar a l'aguait i incorporar els nostres productes a aparells com les PDA, mòbils, etc. quan el mercat així ho demani. Hem d'estar a punt per qualsevol canvi tecnològic que es produeixi en el món editorial.
De moment, avui s'ha acabat la fase de gestació d'edi.cat. Hem iniciat una nova aventura que ens ha de poder fer créixer. Junts serem més forts i volem que aquest camí tant el de la comercialització com el del portal digital el poguem fer amb altres editors catalans independents. Per això els oferirem treballar conjunts amb aquests objectius. El mercat del llibre en català és el que és i la situació de gran concentració obliga els independents a realitzar accions conjuntes. edi.cat ha de ser una bona eina. De moment, hem fet un primer pas que ha estat lent però ferm. Queda molt camí per recórrer que serà llarg i no mancat de dificultats. Però un llarg camí fet amb bona companyia és sempre molt més fàcil de recórrer.

El dossier de premsa d'edi.cat el podeu descarregar aquí

Els mitjans de comunicació i els blogs s'han fet ressò de la presentació:

3 comentaris:

El llegidor pecador ha dit...

Toni Cantó? Fantàstic!!!

Anònim ha dit...

Felicitats per la proposta. Us desitjo tot el millor.
Teniu el meu suport des del bloc 'Sobre Llibres'

Biel Barnils Carrera ha dit...

Endavant amb la iniciativa!